Werkwijze Studio Shoot

Werkwijze Shoot buiten

Wat betreft studioportretten is alles mogelijk, wil je een zwarte achtergrond, kleur of misschien wit. Het is allemaal mogelijk. Wil je klassieke foto’s of juist foto’s met leuke accessoires, ik heb van alles in huis. Voor voorbeelden kun je uiteraard op mijn website kijken, maar geef vooral aan wat voor een portret je zou willen hebben

 

Voor de shoot vraag ik wat je zou willen hebben, wat je mooi zou vinden, je hebt vast wel voorbeelden (moodboard). Al naar gelang jouw wensen zet ik alvast dingen klaar in de studio.

 

In het begin van de shoot kijken we even of jouw dier even moet wennen of juist niet. Tussen het fotograferen door hebben we heel regelmatig pauzes. Sommige dieren vinden bepaalde dingen spannend, we kijken samen hoe we dat kunnen oplossen en wat ze wel leuk vinden. Wanneer hij of zij het naar zijn zin heeft, zie je dat immers terug op de foto.

 

Voor katten, kittens, pups heb ik ruime benches beschikbaar.

 

Er zit geen bepaalde tijdsduur aan de shoot, maar gemiddeld duurt een shoot 1,5 uur.

 

Je mag meerdere dieren meenemen naar de shoot, ik reken hiervoor geen meerkosten. Het werkt soms juist heel goed wanneer er een beetje afleiding is.

 

Je hoeft geen make-up op of nette kleding aan, in de studio werk ik alleen met dierenmodellen.

Voor de shoot vraag ik wat je zou willen hebben, wat je mooi zou vinden, je hebt vast wel voorbeelden (moodboard). Dan kijken we gezamenlijk welke locatie geschikt is.

 

Mocht je hond los kunnen dat is dit handig, maar bij twijfel kan hij gewoon aangelijnd blijven. Een dunne lijn kan ik met photoshop wegwerken. Let wel even op welke halsband hij of zij omheeft en dat een vlooienband verwijderd.

 

Wanneer het weer echt niet meezit, plannen we een ander moment.

 

Er zit geen bepaalde tijdsduur aan de shoot, maar gemiddeld duurt een shoot 1,5 uur.

 

Je mag meerdere dieren meenemen naar de shoot, ik reken hiervoor geen meerkosten. Het werkt soms juist heel goed wanneer er een beetje afleiding is.

 

Buiten is het lekker ruim, wil je met je dier (en) op de foto dan is dat geen probleem.

Na de shoot

Na de shoot

Na de shoot krijg je binnen 10 werkdagen een selectie van foto’s op een contactsheet, waaruit je kunt kiezen welke ik voor je ga bewerken.

De eerste selectie van deze foto’s maak ik als fotograaf. De uiteindelijke keuze ligt bij jou. Gemiddeld krijg je een keuze uit 20-30 foto’s.

Om mijn shoots en werkzaamheden een beetje te kunnen plannen, vraag ik je binnen 10 werkdagen een keuze te maken en in één keer je keuze door te geven. Mocht er een periode zijn waardoor ik bijvoorbeeld door reizen niet kan bewerken dan geeft ik dit bij je aan.

 

Deeg bestellen bij de bakker

Raw beelden of alle beelden onbewerkt worden niet verstrekt.

 

Versie voor Social Media 

Van de foto’s die je uitgekozen hebt, maak ik versies verkleind met logo en versies zonder logo in de oorspronkelijke grootte. De foto’s zonder logo zijn alleen voor privé gebruik, bijvoorbeeld om te printen. Op social media mogen alleen de foto’s met logo worden gebruikt. 

 

Factuur en ontvangen van je foto's

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, ga ik de foto’s voor je bewerken, gemiddeld ontvang je binnen 10 werkdagen een controle sheet, dan kun je kijken of ze zijn geworden zoals je had gedacht, of dat je iets liever anders had gezien. Foto's worden uiterlijk één maal op verzoek aangepast. Vervolgens stuur ik je de factuur. Na betaling, stuur ik je de foto’s met WeTransfer.

 

Foto's kwijt

Ben je de foto’s kwijt, computer stuk, noem het maar op dan stuur ik je de foto’s tot twee jaar na de shoot kosteloos nog een keer toe.

 

Uitgebreide Photoshop bewerkingen

In photoshop is bijna alles mogelijk. Maar dit is vaak meer werk dan het lijkt. Kleine photoshop bewerkingen om tot een mooi eindresultaat te komen zijn inclusief, maar speciale verzoeken die uitgebreide photoshop bewerkingen vergen gaan in overleg.

 

Eigen Risico

Elles Rijsdijk Fotografie is niet verantwoordelijk voor uw dier tijdens de shoot. Ik doe er natuurlijk wel alles aan om de shoot zo veilig mogelijk te laten verlopen.

 

Gebruik Foto’s

Omdat ik de foto’s heb gemaakt, heb ik het auteurrecht van deze foto’s. Ik mag ze ook gebruiken voor mijn portfolio en voor beeldbanken. Dit houdt in dat foto’s kunnen worden aangekocht voor bijvoorbeeld kalenders en in magazines. Wil je dit niet, stuur mij dan even een mail.